Els dos equipaments museístics de Mollerussa obren per primer cop per la Nit dels Museus

Llamps i trons damunt l’antic Clot del Dimoni, nom amb que es coneixia les comarques de la Plana de Lleida, donen la benvinguda a l’Espai Cultural dels Canals d’Urgell. L’equipament es suma per primer cop a la Nit dels Museus, oferint una visita guiada a les 11 de la nit d’aquest dissabte que estarà centrada en la transformació de la ciutat de Mollerussa arran de la construcció de la infraestructura hidràulica.

La figura de l’enginyer Domènec Cardenal, que va dirigir les obres del canal, també es podrà repassar en un recorregut que els visitants podran fer lliurement pels carrers de Mollerussa. L’arribada serà al Museu de Vestits de Paper, on podran apreciar les creacions que van obtenir algun premi en l’edició de 2015 d’aquest certamen.

L’equipament treballa durant tot l’any en la restauració dels vestits exposats. Enguany s’ha decidit avançar l’enviament de les bases del concurs, que es farà entre aquest mes de maig i juny i no al setembre com en les edicions anteriors. El jurat focalitzarà part de la seva atenció en les creacions inspirades en la figura de William Shakespeare, en motiu del 400 aniversari de la seva mort.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.