Els Firals de Bellvís compleixen 20 anys

Els Firals de Bellvís compleixen 20 anys fent la seva anual recreació històrica de la llegenda de l’anella de Cal Bufalà, recuperada de l’any 1637, quan les tropes de Felip IV entraven a Catalunya i provocaren, tres anys després, la Guerra dels Segadors.

La família Bufalà tenia una prerrogativa reial que els permetia donar asil a totes aquelles persones que fugien de la justícia, donant-los-hi un judici just, si aquests podien arribar a tocar l’anella de la seva picaporta.

L’acollida per part del públic ha estat tot un èxit, i l’assistència ha aconseguit ser una xifra rècord en la seva vintena edició. Algunes de les novetats han estat que s’ha ampliat l’espai dedicat a la festa, s’han renovat alguns dels escenaris i ha tingut lloc un espectacle de foc a càrrec dels Saltimbanquis.

A més a més, el crític de cinema Àlex Gorina, ha estat acollit com el primer padrí d’honor a la Festa dels Firals i ha tingut el paper de pregoner. Gorina s’ha mostrat molt agraït i ha volgut defensar els valors del patrimoni cultural del país.

Una celebració on retrocedim en el temps, i on l’espectacle, balls i danses tradicionals, són el primer plat.


Informa: Otger Torres

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.