Els infants en risc d’exclusió, la senyalització del patrimoni de Mollerussa i la conservació de les banquetes, projectes finalistes de l’Espenta

El jurat de l’Espenta, avaluant els projectes. FOTO: Casal Popular L’Arreu.

 

La primera edició de “L’Espenta. Concurs de projectes per la Calçotada Popular” ja té finalistes. El jurat d’aquest certamen, format pel tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Mollerussa, Àlex Culleré, la vocal de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, Marta Simó, el coordinador del CFJ Mollerussa, Llorenç Bonet, i el periodista de Ràdio Ponent i RAC1, Xavier Farreny, han seleccionat els tres projectes -dels sis que s’havien presentat- que es sotmetran a votació popular el dia de la Calçotada Popular del diumenge 5 de març, al pavelló 125è. Aniversari.

Un dels finalistes ha estat el projecte “Campaments per infants i joves en risc d’exclusió social” de Creu Roja Pla d’Urgell amb col•laboració amb l’AEiG Cal Met de Mollerussa, AEiG Mascança de Linyola, Colònies Sant Jaume de Mollerussa, AEIG Lo Merlet del Palau d’Anglesola, AEiG Ivarsenc d’Ivars d’Urgell, Institut Terres de Ponent, Institut la Serra i Escola Mestre Ignasi Peraire, per apadrinar els campaments d’un grup d’infants i joves de Mollerussa en risc d’exclusió social.

També han passat a la final els projectes “Cartells informatius dels edificis i espais singulars de Mollerussa” de l’A2MIC per instal•lar senyalística al patrimoni arquitectònic i cultural de la ciutat de Mollerussa i donar continuar el projecte “Passejant per Mollerussa” de la pròpia entitat; i “Jo em planto” de la plataforma Canal Viu en defensa de les arbredes del Canal d’Urgell per la creació de la festa de plantada d’arbres i reivindicació del valors naturals, paisatgístics, turístics i singulars de les banquetes dels Canals d’Urgell.

Els participants de la Calçotada podran decidir amb el seu vot en quin d’aquest projectes volen que es destini la recaptació de la 3a. Calçotada Popular. Amb aquesta iniciativa impulsada pel Casal Popular l’Arreu, l’Associació de Dones Albada, l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, l’Orfeó Renaixença, l’Agrupament Escolta i Guia Cal Met, el Jovent de Mollerussa i l’Associació 50 i més amb la col•laboració de l’Ajuntament de Mollerussa pretenen dinamitzar i promoure el capital social de la ciutat.

Pel que fa a la Calçotada, aquest dilluns i fins al dimecres 1 de març es posaran a la venda els tiquets de 9 a 14, a l’Ajuntament de Mollerussa, i de 17 a 19, a l’Associació de Dones Albada de Mollerussa (Av. Generalitat, 18). El menú de calçotada inclourà els calçots i salsa romesco, llonganissa a la brasa amb acompanyament, postres, pa, beguda i cafè per un preu de 13 euros. També, hi haurà menú infantil amb canelons en comptes de calçots per 8 euros.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.