Els Mossos d’Esquadra detenen un home per robar 273 porcs en tres en explotacions ramaderes de les Garrigues i el Pla d’Urgell

mossos robatori

Mossos d’Esquadra va detenir el dia 6 de maig un home de 37 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Torregrossa (Pla d’Urgell), com a presumpte autor de tres delictes de robatori amb força i un delicte d’apropiació indeguda.

La detenció és el resultat d’una investigació iniciada el passat 18 d’abril, després de tenir coneixement que en una explotació ramadera de Juneda (Garrigues), es va produir un robatori amb força. Algú va forçar l’accés a la granja i va sostreure 140 porcs valorats en uns 25.000 euros.

El 23 d’abril es va produir un segon robatori amb el mateix modus operandi en una granja de Torregrossa, on es van emportar 42 porcs valorats en uns 4.200 euros.

Finalment, el passat 6 de maig es va consumar un tercer robatori, en una granja dels Alamús, on van robar 91 porcs valorats en 12.000 euros.

La investigació iniciada pel Grup d’Investigació del Pla d’Urgell-Garrigues, en la qual també van participar membres del Grup de Recerca i Documentació de la Regió Policial de Ponent i agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de les Garrigues i el Pla d’Urgell, va permetre identificar el presumpte autor dels robatoris. Aquest va ser localitzat i detingut a el passat 6 de maig a Torregrossa.

El mateix dia 6 es va fer una entrada i perquisició en dues explotacions ramaderes propietat del detingut. En aquests escorcolls, en els quals van col·laborar membres del DARP i de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA), es van localitzar 115 porcs que no tenien els cròtals que identifiquen els animals i que, tot apunta, eren els sostrets en els tres robatoris. La URMA va obrir diligències per les irregularitats administratives detectades en temes de bioseguretat i ordenació i explotació ramadera, les quals seran trameses al DARP per tal que puguin obrir un expedient per les múltiples irregularitats sobre sanitat i benestar animal.

D’aquests porcs recuperats 74 van poder ser lliurats, amb el vistiplau del DARP, als seus legítims propietaris.

De la investigació també es va desprendre que el detingut, presumptament, havia comés una apropiació indeguda, ja que una empresa li va lliurar uns 2.000 porcs per tal que fossin engreixats a les seves granges i es va quedar amb uns 100 porcs, que no va retornar.

La investigació continua oberta per identificar la resta d’implicats en aquests delictes.

El detingut va declarar telemàticament, el passat dia 9, amb el jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.