Els Mossos d’Esquadra eviten que es practiqui una mutilació genital femenina a una nena de Mollerussa

En primer pla de la imatge un agent dels Mossos d'Esquadra, i darrera el cotxe amb Fernando Blanco entrant a l'aparcament dels jutjats. Imatge del 9 de desembre de 2016. (horitzontal)

  • En el conjunt de Catalunya s’han rebut una dotzena d’alertes en els primers sis mesos de 2018
ACN Mollerussa.- Els Mossos d’Esquadra han aconseguit evitar que una nena de Mollerussa hagi estat sotmesa a una mutilació genital femenina en el país d’origen de la seva família. La policia catalana va rebre l’alerta el passat mes de juny, segons ha avançat el diari ‘Segre’ i ha pogut confirmar l’ACN, quan la menor estava a punt d’emprendre el viatge. Seguint el que marca el protocol establert des de l’any 2002, els agents han de parlar amb la família per informar-los que l’ablació està prohibida. A més, tant abans de marxar com a la tornada, la nena ha de passar un control pediàtric per comprovar que no ha estat sotmesa a aquesta pràctica.
El cas de les comarques de Ponent és un dels dotze que s’han alertat a Catalunya en els primers sis mesos de 2018. En aquest període, els Mossos d’Esquadra n’han detectat sis a l’àmbit metropolità de Barcelona, tres a Girona i dos al Camp de Tarragona. Pel que fa a les comarques lleidatanes, segons ha informat la policia catalana, se n’han observat més d’una vintena en els darrers deu anys.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.