Els municipis del Pla d’Urgell, a estudi per avaluar el potencial de generació fotovoltaica a nivell comarcal

Foto fotovoltaica

  • L’avaluació dels municipis s’inclou en un projecte innovador que encapçala l’Associació Leader de Ponent i que també es realitzarà a l’Urgell, el Segrià i les Garrigues.
  • Al Pla d’Urgell també es preveu una formació especialitzada en fotovoltaica.

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell i l’Associació Leader de Ponent treballen conjuntament per impulsar la transició energètica a la comarca del Pla d’Urgell. Com a mostra d’aquest treball, en destaca el projecte innovador “PIRINNOWA’TT: Transició energètica, mobilitat sostenible i ocupació” subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), en el marc del qual es realitza la redacció d’una diagnosi sobre les potencialitats de l’energia solar fotovoltaica i les seves oportunitats de negoci; i una formació especialitzada en instal·lacions solars fotovoltaiques.

Amb aquesta diagnosi, que s’ha donat a conèixer avui en roda de premsa, es preveu el dimensionat d’una instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum per dependències municipals dels ajuntaments de les comarques del Pla d’Urgell, l’Urgell, les Garrigues i el Segrià. I també es classifica la superfície geogràfica de les comarques segons la seva aptitud per allotjar instal·lacions d’energia solar fotovoltaica, com a no apte, apta i òptima.

El resultat es donarà a conèixer a finals d’any, amb una presentació pública per als municipis que en formin part. En l’estudi s’hi inclouen tots els municipis del Pla d’Urgell.

En el marc del projecte innovador, també s’ha inclòs una capacitació especialitzada en instal·lacions solars fotovoltaiques, que s’iniciarà el 15 de setembre i que està dirigida a instal·ladors elèctrics aturats o en actiu. La formació es realitzarà de manera presencial i seguint les mesures de seguretat establertes fins al moment al Consell Comarcal del Pla d’Urgell, a Mollerussa.

A banda d’això, s’ofereix un servei d’assessorament i gestió dels consums energètics als ajuntaments i a les empreses, així com també formacions en aquest àmbit. En concret, per fer aquests estudis de consum s’ha escollit una dependència municipal per cada un dels municipis del Pla d’Urgell. Són 16 dependències municipals (4 edificis de les oficines de l’ajuntament;  3 edificis multifuncionals;  4 escoles ; 2 potabilitzadores   i 4 poliesportiu o zones esportives.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.