Els músics d’ACUDAM transmeten els valors de respecte i diversitat a l’escola Mare de Déu de l’Horta d’Ivars

Els alumes de primària de l’Escola Mare de Déu de l’Horta, d’Ivars d’Urgell, reben un gomet quadrat, un de redó i finalment una estrella mentre travessen l’anomenada “porta de la vida”.  Aquesta porta, podrà canviar la seva forma a redona o quadrada, i només permetrà el pas a través d’ella a qui dugui el gomet que és igual a la seva forma.

Aquest és l’inici de l’obra “Per l’instrument més important de l’orquestra”, un contacontes interpretat pel grup de música “Equipo Ja”, format per persones que treballen a l’ACUDAM. Un projecte musical que pretén conscienciar als més joves sobre la diversitat i el respecte, i al mateix temps, demostrar les capacitats del seus membres.

Posteriorment, el conte fa vibrar als més petits amb la interpretació de diferents cançons de renom per part dels 9 membres que formen el grup actualment. El qual, ja s’ha deixat sentir en escoles, instituts, universitats, un casal per a gent gran i compta amb una col·laboració amb l’Orfeó Lleidatà.

D’aquesta manera, els alumnes descobreixen a través de la música que la manera d’incloure la forma quadrada i rodona en el mateix espai, consisteix en apartar la porta amb l’ajuda de l’estrella.

Per aquest motiu, un cop finalitza l’actuació, tothom ja pot travessar de nou la porta indiferentment si duu un gomet quadrat o rodó.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.