Els Premis Nacionals Felip Domènech 2022 premien la Cooperativa d’Ivars, Carla Simón, Arnau Vilaró i Marc Castellnou

El lliurament dels guardons tindrà lloc diumenge 16 de febrer a l’IEI

Els Premis Nacionals Felip Domènech 2022 premien, com a Premi Especial del Jurat, a Carla Simon i Arnau Vilaró, directora i coguionista del film Alcarràs; com a Premi a la Persona, al cap de l’Àrea del Grup d’Actuació Forestal, Marc Castellnou; i, com a Premi a l’Entitat, a la Cooperativa d’Ivars. El jurat està integrat per quatre membres relacionats amb la Universitat de Lleida, el cooperativisme, l’activisme pagès i en defensa de l’aigua i l’activisme cultural; i tres membres vinculats a òrgans i sectors socials d’Unió de Pagesos.

Unió de Pagesos fa pública l’Acta del Jurat dels Premis Nacionals Felip Domènech avui amb l’objectiu de donar a conèixer l’acte de concessió dels premis que es farà aquest diumenge 16 de febrer a les 11 h. del matí a l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI). Aquesta sessió serveix per reunir la societat civil agrària i, a més de comptar amb els guardonats, compta amb la participació institucional de la Diputació de Lleida i l’actuació musical de la cantautora Meritxell Gené.

Premi Nacional Felip Domènech 2022 Premi Especial del Jurat a Carla Simón, directora de cine i coguionista del film Alcarràs, i a Arnau Vilaró, coguionista, per posar al centre de l’opinió pública, com no s’havia aconseguit abans, la dimensió social i cultural de la pagesia i el model de l’agricultura familiar. Alcarràs internacionalitza la problemàtica del camp vista des de Catalunya.

Premi Nacional Felip Domènech 2022 a la Persona: Marc Castellnou, pel seu treball com a cap de l’Àrea del Grup d’Actuació Forestal dels Bombers de la Generalitat de Catalunya en la lluita contra els incendis forestals i, especialment, pel seu treball de comunicació i divulgació de la necessitat d’un país on la pagesia tingui molta més rellevància tant per l’activitat agrícola, ramadera i forestal com per la sostenibilitat del paisatge.

Premi Nacional Felip Domènech 2022 a l’Entitat: Cooperativa d’Ivars, per ser un model reeixit de cooperativa, amb 107 anys d’història, que marca el camí a seguir pel fet que posa el futur de l’agricultura i la ramaderia a les mans de la pagesia. A més d’impulsar l’activitat econòmica al sector i al territori, la Cooperativa d’Ivars té un compromís social a través de l’acció assistencial i educativa, de l’atenció social i de la promoció del cooperativisme.

Els Premis Nacionals Felip Domènech van arrencar el 2016 amb l’objectiu de fer un reconeixement públic cada dos anys a persones i entitats que han destacat en la defensa de la pagesia, de la cultura, del cooperativisme, del país i de les seves llibertats, d’una forma honesta, senzilla i amb companyonia.

Premiats en edicions anteriors: 2020: PERSONA: Pep Riera, activista sindical agrari; ENTITAT: Cooperativa Lletera Cadí. 2018: PERSONA: Martí Boada, Doctor en Ciències Ambientals; ENTITAT: L’Olivera Cooperativa de Vallbona de les Monges (Urgell). 2016: PERSONA: Agustí Villarroya, tècnic agrònom de viticultura; ENTITAT: Parc Agrari del Baix Llobregat.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.