Els regants de l’Urgell volen mantenir les concessions d’aigua i aposten per trobar l’equilibri amb les necessitats dels cabals ecològics

Els regants dels Canals d’Urgell han defensat aquest divendres la necessitat de tenir garantides les concessions d’aigua, que ara són de gairebé 9.000 metres cúbics per hectàrea i any, i per aquest motiu s’han mostrat a favor del Pla de Conca de l’Ebre, aprovat el passat 8 de gener pel Consell de Ministres en funcions. En aquest sentit, i en el marc de la 15a Jornada Reg i Futur celebrada al Teatre L’Amistat, han explicat que s’ha de trobar un equilibri entre els recursos hídrics que cal destinar a garantir el cabal ecològic del riu i els necessaris per a desenvolupar l’activitat agrícola.

Per la seva banda, la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, encarregada de cloure la jornada, ha deixat ben clara l’oposició del Govern català al pla hidrològic. Una postura, ha dit, que veu compatible amb la defensa del regadiu que ha de tendir cap a l’eficiència i la modernització.

Mentre, el president de Diputació de Lleida ha situat el problema en l’ampliació del 50 per cent de superfície regable que permet el nou Pla de Conca i l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha criticat que el Govern de l’Estat hagi donat llum verda al projecte tot i estar en funcions. Solsona també ha ofert la ciutat com a seu d’un possible debat entre tots els agents afectats pel Pla Hidrològic de l’Ebre i ha defensat que no s’utilitzi l’aigua com a element d’enfrontament.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.