Els regants del Canal d’Urgell tenen reserves per garantir la campanya de reg

Mollerussa ha acollit aquest divendres la 17 Jornada Reg i Futur organitzada per la comunitat de regants amb diferents ponències i taules rodones. Segons ha explicat el President de la Comunitat de Regants, Ramón Carné, els regants dels Canals d’Urgell compten amb unes reserves d’aigua al sistema d’embassaments d’Oliana i Rialb que fan preveure que la propera campanya de reg està garantida. També ha afirmat que hi ha la mateixa reserva d’aigua que l’any passat, 240 hectòmetres útils, és a dir el 50% del total al que se li haurà de sumar l’aigua de la neu del Pirineu i les pluges de la primavera. Carné ha assegurat que tot i la sequera no preveuen avançar la campanya i com cada any l’inici se situarà pels volts de Sant Josep.

La jornada però, ha estat marcada per l’absència de presència institucional del Govern en aplicació del 155 i així ho han destacat i lamentat l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona i el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, durant l’acte inaugural.

De la seva part, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha fet referència a la necessitat que tenen els regants ”d’auto exigir-se respecte” davant els qui tutelen les polítiques agràries a Europa quan posen traves medi ambientals per desenvolupar polítiques de regadiu com ha passat amb el canal Segarra-Garrigues.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.