Els robatoris en interior d’habitatges al Pla d’Urgell, per sota de la mitjana de la demarcació de Lleida

Controls de pas com aquest que s’ha dut a terme a Mollerussa formen part del Pla Operatiu Específic d’Habitatge amb el que es pretenen evitar robatoris i que, des de l’any 2012, activen els Mossos d’Esquadra cada estiu. La major presència policial al carrer serveix per a identificar possibles sospitosos; tot combinant aquesta part més visible amb una altra d’investigació a partir de la qual es detecta la forma d’actuació dels lladres i les franges horàries i els dies en què els robatoris són més freqüents.

A la Regió Policial de Ponent, el pla s’executa en un nivell dos d’una escala de tres, però en el cas del Pla d’Urgell els robatoris es situen per sota de la mitjana de la demarcació. Evitar deixar senyals que evidenciïn que no hi ha ningú a casa i guardar els objectes de més valor en llocs segurs són alguns dels consells a seguir abans de  marxar de vacances.

Les cases unifamiliars, aïllades o que estan en urbanitzacions són les que estan registrant més casos de robatoris a la zona de Mollerussa, mentre que als pisos el volum ha descendit en el darrer any.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.