Els TEDAX detonen de manera controlada a Linyola tres granades pertanyents a la Guerra Civil

Els tècnics especialistes en desactivació d’artefactes explosius dels Mossos d’Esquadra han detonat de forma controlada tres granades que s’han trobat aquest dimarts en un dels tres búnquers de la Costera de Linyola construïts durant la Guerra Civil. Durant el passat mes de juliol es va rehabilitar una de les estructures, i es va iniciar els treballs en una segona, on encara s’està portant a terme un seguit de millores de condicionament com l’excavació del passadís d’entrada, lloc on s’ha portat a terme troballa per part de la brigada de manteniment de l’Ajuntament de Linyola, i l’arqueòleg encarregat de les tasques.

L’explosió no ha generat cap dany en l’entorn, però sí que ha causat l’ennegriment de les parets interiors del búnquer, no obstant això, l’estructura no ha sofert cap destrossa. Cal destacar que s’estima que els búnquers de la Costera van ser construïts entre finals de l’any 1937 i principis del 1938 en el marc de la Guerra Civil. D’aquesta manera, amb les restes de munició trobades s’espera esbrinar a quin bàndol pertanyien els artefactes trobats.

A banda de la unitat TEDAX, fins a l’indret s’han desplaçat de manera preventiva dos cotxes dels Mossos d’Esquadra, un equip d’Emergències Mèdiques i dues dotacions de bombers.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.