Els veïns de Mollerussa podran informar-se, plantejar iniciatives i reportar incidències a través d’una nova app

L’Ajuntament posa en marxa l’aplicació eAgora i sortejarà 500 molleuros entre els primers usuaris que la descarreguin

L’Ajuntament de Mollerussa posa a disposició de la ciutadania a partir d’avui una nova aplicació mòbil, eAgora_Mollerussa, que permetrà gestionar una agenda única tant d’activitats programades des del consistori com les que es fan des del teixit associatiu i també comercial així com gestionar la participació en aquestes. La nova plataforma, que es pot descarrerar des de Google Play o App Store, surt d’una de les línies d’actuació del programa (RE)Activem i actuarà com una xarxa social, oferirà també un mòdul per poder comunicar incidències a la via pública, una funció per a la qual des de fa gairebé un any s’havia activat de forma provisional un canal de WhatsApp que es mantindrà encara un temps fins que l’app estigui més implantada.

La presentació d’aquesta nova eina, vinculada també a l’Agenda 2030 i als ODS, ha anat a càrrec de l’alcalde, Marc Solsona, acompanyat de la regidora de Noves Tecnologies, Raquel Pueyo, i Martín Garrido, CEO d’eAgora, empresa que l’ha desenvolupada i que ja l’ha implantat en 10 municipis de Catalunya, sent Mollerussa el primer de la demarcació de Lleida. L’objectiu de la nova eina és fomentar la participació ciutadana, ja que a banda de rebre informació sobre les activitats que s’organitzen des de l’Ajuntament també serà un canal de difusió per a les entitats i per a la ciutadania en general que podrà publicar esdeveniments i llençar iniciatives “amb un efecte multiplicador”, segons ha indicat l’alcalde, que ha incidit en el fet que “es tracta d’aposta diferenciada”, ja que no “és una app a l’ús sinó una xarxa social”.

Es tracta, doncs, d’una eina amb la qual en lloc de seguir persones se segueixen canals temàtics, per la qual cosa es pot acotar la informació que es vol rebre. En concret, s’ofereix la possibilitat de subscriure’s en un total de 17 canals temàtics, entre els quals hi ha govern obert, solidaritat, benestar i salut, esport i oci, art i cultura, formació i treball, educació, joventut, gent gran o comerç local, entre altres.

Un canal més per plantejar qüestions a l’alcalde per la xerrada ‘Mollerussa, avui’

Una de les primeres accions que podran fer aquelles persones que es descarreguin la nova app serà formular preguntes o inquietuds perquè l’alcalde pugui respondre durant la xerrada anual Mollerussa, avui, la qual tindrà lloc el pròxim dia 17 de setembre a dos quarts de 9 del vespre al Teatre L’Amistat i a la qual es podrà assistir prèvia inscripció en un formulari per poder controlar l’aforament tot i que també serà retransmesa en directe pel canal municipal de YouTube. Aquest canal se suma als ja anunciats que són el correu electrònic a través de participa@mollerussa.cat, una papereta que les persones assistents trobaran al seu seient el dia i a través del xat en directe de la retransmissió en YouTube.

Sorteig de 5 premis de 100 molleuros entre qui es descarregui l’aplicació

Per tal de donar a conèixer la nova aplicació i afavorir-ne l’ús, des de l’Ajuntament s’incentiva als usuaris que es descarreguin l’aplicació fins al pròxim 7 d’octubre amb la participació en un sorteig de 5 premis de 100 molleuros, ja que la gamificació és una de les eines que permet la nova aplicació per tal de fomentar la participació de la ciutadania i fer-ne un reforç positiu. Així mateix, també ofereix la possibilitat de fer enquestes per a tota la ciutadania o bé segmentades segons el canal de subscripció.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.