En marxa el procés participatiu per decidir la reforma del parc

Dos dels tres projectes finalistes del concurs d’idees convocat pel consistori presenten les seves propostes a l’estand de l’Ajuntament de Fira de Sant Josep

L’Ajuntament va donar ahir el tret de sortida al procés participatiu per escollir una proposta de reforma del parc municipal aprofitant la celebració de la 151a Fira de Sant Josep, la qual va ser inaugurada per la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret. Ho ha fet presentant els tres projectes finalistes del concurs d’idees a l’estand que instal·la al Pavelló B del recinte firal, en el qual hi ha ubicat un punt de votació presencial per tal que la ciutadania pugui triar l’opció que més li agradi durant els quatre dies que dura el certamen. També es poden consultar les propostes al web municipal de cara a una segona fase de la votació que es farà més endavant.

Per poder explicar més abastament cada un dels projectes, s’ha convidat als autors d’aquests a fer-ho presencialment avui a la tarda al mateix estand i així ho han fet dos dels equips, en concret el mallorquí Antoni Prat , autor de Vores, i l’equip Paisarquitectures, format per Núria Gassó i Eduard Vilà, de Tarragona, amb Para, respira, gaudeix. El tercer projecte que concursa és Ágora, del madrileny Emilio Díaz González;

Aquestes són les tres escollides d’entre les set rebudes per un jurat format per l’enginyer de Camins, Canals i Ports Joan Santacana Espasa i els arquitectes Xavier Brufau Niubó, Lluís Guasch, Julio José Mejón Artigas i Xavier Brufau Niubó.

Un eix vertebrador des de la carretera de Miralcamp al carrer de Tarragona

Una de les línies conceptuals comú entre els tres projectes és l’eix vertebrador que travessa el parc des de la carretera de Miralcamp fins al carrer de Tarragona, reforçant l’entrada d’aquest darrer carrer com a principal i convertint el carrer d’accés al CAP en passeig amb prioritat per a vianants i bicicletes. Així mateix, com a trets comuns també hi ha la previsió d’utilitzar l’espai per a diferents usos i esdeveniments, entre ells els firals i també el tractament de les mitgeres al voltant del parc per crear elements que en mitiguin l’impacte visual.

Tanmateix, també hi ha, però, trets singulars. Així, en el cas del projecte Para, respira, gaudeix, destaca el fet que la via d’entrada per la carretera de Miralcamp s’eixampla i agafa espai de les piscines municipals per donar més amplitud al passeig i integrar-lo al parc. Dues singularitats més que inclou són el fet de preveure una tanca per clausurar el parc interior del parc a la nit i permetre així el trànsit per l’eix central que comunica els dos carrers i el fet d’incloure elements diferenciats per acollir els serveis i la zona de restauració. També especifica espais per a usos firals i preserva bona part de l’arbrat existent.

Pel que fa al projecte Ágora, dibuixa una gran plaça central com si fos una àgora per fomentar la interrelació i també preveu un espai lúdic d’aigua en la zona que fou la piscina de les escales.
Quant al projecte Vores, presenta com a singularitats una plaça de terra tou al bell mig del passeig central, dibuixa diferents espais dins el parc i proposa una pista de patinatge on hi havia hagut la piscina de les escales així com juga amb l’arbrat per aïllar les mitgeres i crear zones diferenciades.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.