Entrevista a Marc Solsona a Notícies en Xarxa

Aquest dimarts, l’endemà de la trobada entre els presidents Torra i Sánchez, Junts per Catalunya en va fer una lectura positiva perquè s’obre un nou escenari de diàleg on es rebaixarà la confrontació entre les dues parts. El diputat del grup Marc Solsona va dir en una entrevista a la Xarxa que “si hi ha un oferiment de diàleg, s’hi ha d’anar, dialogar i parlar. Confiança en el president Torra. Els socialistes són els del 155. El PP ja el veies venir, però amb el PSOE no hi tinc cap confiança”.

El PSOE ja ha deixat clar que una de les seves línies vermelles és el dret a l’autodeterminació de Catalunya que no reconeix. I Quim Torra no està disposat a renunciar-hi. Solsona va alertar que “un demòcrata no pot aparcar de la taula el dret a l’autodeterminació. Si reconeixes que Espanya és plurinacional, existeix el dret a decidir”. Sobre les crítiques que la reunió de dilluns ha generat entre sectors independentistes, com la CUP, l’ANC o els CDR, Solsona va afegir que “hem aconseguit el més difícil: desconnectar mentalment d’Espanya. Ara ens falta el tràmit administratiu complex que necessita temps i perseverança”.

Perserverança per fer república i també per gestionar el dia a dia. El govern haurà de redactar i aprovar uns pressupostos per a l’any vinent i necessitarà suports parlamentaris, que poden anar més enllà de la CUP. “Els Comuns poden ser una derivada per aconseguir el suport als pressupostos. No sé si el país està preparat per altres aliances, com amb el PSC.” Solsona va demanar als socialistes catalans algun gest, com ara el reconeixement que al país hi ha presos politics.

Sobre el futur de la seva formació, que a partir del 20 de juliol celebrarà una assemblea per fixar la línia ideològica així com canvis en la direcció, o l’encaix amb Junts per Catalunya, Solsona creu que “el PDeCAT no ha de ser com ICV dins dels Comuns. És un tema d’anelles, no d’interseccions”.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.