Estefania Rufach visita la casa natal de l’artista Xesco Mercé a Ivars d’Urgell

La vicepresidenta de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, Estefania Rufach, acompanyada de  l’alcalde d’Ivars d’Urgell, Joan Carles Sánchez, va visitar el passat divendres el taller de l’artista plàstic Xesco Mercé, al seu municipi natal. Mercé  és un artista multidisciplinari que utilitza totes les tècniques al seu abast per desenvolupar un treball a mig camí entre la poesia, la ironia, la crítica (o autocrítica) d’art, l’experimentació, l’esquizofrènia i l’agitació social.

Les obres de Mercé, basades en l’art contemporani, inclouen pintures, murals, muntatges i escultures públiques. Durant aquest estiu, l’artista ha organitzat diferents jornades de portes obertes al seu taller d’Ivars d’Urgell, municipi en el qual l’autor va iniciar la seva trajectòria artística i on podem gaudir de les obres de més rellevància de la seva trajectòria professional.

Estefania Rufach va destacar el gran talent de les obres de l’artista lleidatà, on el reciclatge, la reutilització i la revisió de produccions plàstiques (pròpies o alienes) són una constant. Les obres de Xesco Mercé s’han pogut veure en nombroses exposicions individuals i també col·lectives, a Catalunya, Espanya i també per Europa.

Mercé és llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, membre fundador del col·lectiu d’artistes la Xina A.R.T. i també de la Xarxa d’Espais de Creació Contemporània Europea Kanibal Hopox. Forma part del duet de performers ‘DeLuxe’, amb Luis Casado i imparteix classes d’escultura a l’escola municipal Parcs i Jardins de Barcelona.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.