Estudien fer un cribratge massiu a Mollerussa

Des de les 14.00 h del migdia, l’ajuntament de Mollerussa i el Departament de Salut es troben reunits per analitzar la necessitat de realitzar un cribratge massiu a la capital del Pla d’Urgell per detectar-hi casos de covid-19. L’alcalde Marc Solsona ha afirmat que el consistori “no posarà cap trava” a aquesta acció perquè ajudarà a conèixer la “temperatura real” de la pandèmia a la ciutat, on el risc de rebrot continua alt però ha caigut a la meitat respecte a la setmana passada. Així mateix, la taxa de reproducció de la malaltia seria inferior a 1 mentre que els positius ascendeixen a 297 segons les darreres dades publicades per Salut.

Solsona ha dit que es vol “fixar un relat” de gestió de la pandèmia “positiu” per prendre mesures “preventives” com els cribratges massius i “no restrictives”. En aquest sentit, ha afegit que en la reunió s’estudiarà l’activitat social de la població per decidir com es focalitzen les proves.

L’alcalde Marc Solsona ha recordat també que s’han implementat diverses mesures i restriccions “dures” per prevenir contagis al municipi, però, “sense que aquestes impliquin una ciutat sense vida”.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.