Èxit del curs ‘Mollerussa Dansa’, que davant la bona acollida prepara una segona edició al maig

La sardana ha estat una de les protagonistes del primer curs Mollerussa Dansa, al qual hi han participat, des del passat mes d’octubre, un total de 45 persones. La iniciativa, que clou aquest divendres, s’emmarca dins els actes previs de la capitalitat de la sardana, que la ciutat ostentarà a partir del proper 12 de març. Una fita que ha de servir per popularitzar aquesta dansa tradicional catalana i reivindicar-ne la seva importància.

Davant la demanda i l’interès dels propis alumnes, està previst organitzar una segona edició del curs, que es durà a terme a partir del 6 de maig. Tot plegat, en un any important per a l’Agrupació Sardanista de Mollerussa, que enguany complirà 70 anys. I arriba en un moment dolç, ja que, en els darrers anys, s’ha començat a notar un increment de l’interès dels joves per la cultura popular.

El curs es va idear amb la idea que aglutinés l’aprenentatge del ball de bastons, l’esbart i la sardana, comptant amb la col·laboració d’altres entitats del territori com ara el Casal l’Arreu de Mollerussa i la colla sardanista Estol-Espígol d’Agramunt. Un aprenentatge que ha de servir per engrescar-los i aconseguir que Mollerussa compti amb, almenys, una colla sardanista, com n’havia tingut anys enrere.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.