Exposició a punt per celebrar mig segle d’activitat al pavelló poliesportiu de Vilanova de Bellpuig

Tot i que la festa major haurà d’esperar a l’any vinent, el pavelló poliesportiu de Vilanova de Bellpuig sí que celebrarà al llarg d’aquest cap de setmana el seu 50è aniversari amb una exposició audiovisual. La instal·lació acollirà imatges de la seva construcció i vídeos on veïns expliquen les seves experiències relacionades amb l’equipament, que durant mig segle ha estat l’escenari de l’activitat cultural i festiva del municipi. L’ajuntament té l’objectiu de recuperar la memòria històrica del poble.

De fet, el pavelló poliesportiu és una de les instal·lacions que més han vertebrat les relacions socials entre la població d’aquesta localitat del Pla d’Urgell, segons explica la historiadora Roser Miarnau.

En concret, l’exposició comptarà amb fotografies dels darrers cinquanta anys i entrevistes actuals a cinc veïns editades pel fotògraf Albert Font i la comissió de Cultura i Festes. També hi haurà un recull de cartells creats per promocionar la Festa Major des de l’any 1941 fins avui dia. Part de tot aquest material ha estat cedit per una vintena de veïns.

L’entrada al pavelló serà lliure però hi haurà un equip de seguretat per si calgués regular l’accés. L’horari d’obertura és dissabte d’11 h a 14 h del migdia i de 18 h a 21 h del vespre, i diumenge d’11 h a 14 h del migdia i de 17 h a 20 h del vespre.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.