Familiars i amics de l’acusada d’intentar matar l’home a Mollerussa declaren que era una família “perfecta” i “exemplar”

Pla general de la dona acusada d'intentar matar el seu marit a Mollerussa, durant la declaració al judici a l'Audiència de Lleida. Imatge del 10 d'abril de 2019. (Horitzontal)

  • Els psicòlegs coincideixen que la dona tendeix a la manipulació i la mentida i té falta d’empatia; però que sap què fa i les conseqüències dels seus actes
Familiars i amics de la dona acusada de voler matar el seu marit, colpejant-lo amb una ampolla de cava al cap després d’intentar-lo adormir posant-li un sedant, un antidepressiu i un relaxant muscular a les natilles, han declarat que era un matrimoni i una família “normal”, “perfecta” i “exemplar”. En canvi, els psicòlegs han coincidit que la parella els havia explicat els problemes matrimonials pels quals passaven, que coincideixen amb la declaració de dimecres del marit i les filles del matrimoni que van explicar baralles i discussions constants. Els psicòlegs també han declarat que l’acusada té trets compatibles amb un trastorn de personalitat límit que la fa tendir a la manipulació i la mentida i que té falta d’empatia, però que és plenament conscient dels seus actes i de les seves conseqüències.
El judici, a l’Audiència de Lleida, ha quedat vist per sentència aquest dijous al migdia després de dos dies de declaracions. La dona, en el seu dret a l’última paraula ha assegurat que “mai” va voler matar el seu home ni arravatar-li el pare a les seves filles.La fiscalia demana per a l’acusada, M. D. C. D. L. R. R., de 53 anys, vuit anys de presó per un delicte d’intent d’homicidi. L’acusació particular sol·licita també una pena de vuit anys i la defensa l’absolució en considerar que no han quedat provats els fets. De manera subsidiària, però, sol·licita que se es condemna la dona, se li imposi la pena mínima de quinze mesos de presó, tenint en compte que les ferides que presentava el marit no representaven perill per a la seva vida així com un atenuant de reparació del dany ja que la dona ha pagat gairebé 5.000 euros al marit.

En aquest segon i últim dia han declarat familiars i amics de l’acusada, psicòlegs i forenses, entre d’altres. Pel que fa als familiars, ni la germana ni el germà de la dona sabien que l’acusada havia intentat suïcidar-se en tres ocasions ni tampoc sabien que el matrimoni estava passant per una crisi matrimonial. La germana ha qualificat la família de “exemplar”, tot i que ha reconegut que feia vuit anys que no mantenia cap tipus de relació amb l’acusada.

Sí que eren coneixedors de la crisi matrimonial per la que estaven passant una parella d’Osca, amiga del matrimoni. Ell, un monjo budista que els donava classes de budisme a Mollerussa, ha explicat que el relat dels fets li semblava “absurd” i que va recomanar en dues ocasions al marit que retirés la denúncia. “Sempre havien estat uns alumnes, una parella i una família perfecta”, ha dit.

El psicòleg de parella al qual visitava la parella, en canvi, ha declarat que el matrimoni li havia explicat alguns episodis de gelosia i violència d’ella cap a ell i que tenien una relació tòxica. Reconeix però que el va sorprendre que la dona estigués acusada de matar el marit ja que “era més provable que es fes mal a ella mateixa que a un altre”, ha dit.

Els psicòlegs de l’EATAV que van atendre l’acusada després dels fets han conclòs que si la dona prepara una situació i no es produeix com ella preveu, li pot causar estrès i la pot dur a autolesionar-se per cridar l’atenció.

Finalment, els forenses han declarat que les ferides que presentava el marit eren compatibles amb els fets que l’home havia relatat. Concretament, han dit, les ferides al cap eren compatibles amb un cop contundent i les rascades a l’esquena serien compatibles amb el fet que la dona el va agafar per darrera i el va fer caure així com amb la caiguda damunt del radiador del lavabo, tal com ell va explicar. També les ferides a la mà eren compatibles amb aturar cops, han conclòs.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.