Foment preveu rehabilitar 15 km de ferm a l’A-2 amb una inversió de 9MEUR

20191008 Subdelegat amb l'alcalde Palau d'Anglesola, Francesc Balcells

El subdelegat del Govern a Lleida, José Crespín, ha anunciat aquest dimarts que el Ministeri de Foment té previst invertir prop de 9 milions d’euros per rehabilitar el ferm d’un tram de 15 quilòmetres a l’autovia A-2. Crespín ho ha comunicat així als alcaldes del Palau d’Anglesola, Francesc Balcells, i al de Golmés, Jordi Calvís, en el marc de dues reunions de treball.

El subdelegat del Govern ha afegit que, actualment, el projecte de reforma està pendent d’adjudicació perquè puguin començar les obres. També ha volgut informar els alcaldes “de les previsions què ja treballa el Ministeri de Foment per fer front a l’important volum de vehicles que circulen diàriament per l’A-2, més d’un terç dels quals són camions”. Crespín els ha traslladat que “la voluntat del Ministeri de Foment des de fa mesos és treballar per articular possibles solucions per incrementar la capacitat d’aquest eix viari que és clau per la connexió de l’economia de les terres de Lleida, el Pirineu i l’Aran amb el port i l’aeroport de Barcelona”.

Altres qüestions plantejades pels alcaldes fan referència al projecte de l’ajuntament del Palau d’Anglesola per posar en valor el patrimoni natural del municipi i del conjunt de la comarca mentre que a Golmés, el Subdelegat s’ha compromès a fer un seguiment continu en els departaments de l’Administració General de l’Estat a Lleida de la tramitació del projecte del Vial Nord que implica els ajuntaments de Golmés, Mollerussa i Fondarella.

D’altra banda, la reunió prevista del subdelegat amb el president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rafel Panadés, s’ha suspès a primera hora per motius d’agenda del president. La trobada també venia motivada per les reclamacions de diversos alcaldes de la comarca en relació a l’autovia A-2.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.