Fondarella rebaixa l’IBI per compensar l’increment del valor cadastral

L'alcalde de Fondarella, Joan Reñé, explica la rebaixa del percentatge impositiu de l'IBI i anuncia les actuacions que s'inclouen al pressupost 2019.

L’Ajuntament de Fondarella ha rebaixat el percentatge impositiu de l’IBI (tant urbà com rústic) per aquest 2019 amb l’objectiu de neutralitzar l’increment d’un 8% que havia sofert aquest, a causa de la revisió cadastral al municipi. Aquest fet, suposa la congelació de les taxes i impostos al poble per aquest any. Així ho ha anunciat aquest dimarts l’alcalde del municipi, Joan Reñé, durant la presentació del pressupost 2019, que enguany serà d’1.420.000€, similar al d’anys anteriors. D’aquest import, 300.000 euros es destinen al capítol d’inversions per executar tres actuacions destacades que són; el condicionament de les infraestructures i el soterrament de xarxa elèctrica i de telefonia dels carrers Sant Jordi, Pla d’Urgell, Mollerussa i Àngel (200.000 euros), la millora d’un segon tram del camí de Torregrossa (50.000 euros), i la substitució del sistema de filtres de sorra pels de carboni actiu a la potabilitzadora (50.000 euros). L’alcalde va afegir que s’espera tenir licitats o enllestits els tres projectes abans del mes de juny.

Per altra banda, sobre la possibilitat de tornar a presentar-se a les pròximes eleccions municipals, Reñé va explicar que “probablement ho faré perquè molta gent m’ho demana, però voldria que hi hagués consensos amplis”.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.