Forcadell presidirà l’acte de lliurament del 18è Premi de Poesia Maria Mercè Marçal el proper 26 de febrer

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha tancat definitivament la recepció d’originals per participar en el 18è Premi de Poesia Maria Mercè Marçal que es va convocar l’any passat. En total s’han comptabilitzat 49 originals, procedents de diferents indrets dels països catalans i amb la novetat d’un original procedent d’Àustria.
El veredicte, que serà inapel·lable, es farà públic de forma solemne en el decurs d’una sopar que tindrà lloc el dia 26 de febrer d’aquest any i que estarà presidit per la Presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell.

L’import del premi és de 3.500 euros, que corresponen als drets de la primera edició del llibre, que publicarà Pagès Editors dins de la col·lecció La Suda. Els treballs escrits en vers o qualsevol altra forma utilitzada en poesia han de ser inèdits i escrits en llengua catalana, no han d’haver estat premiats en altres certàmens literaris ni tampoc no poden estar compromesos ni en tràmit de publicació en cap editorial.

Ara la tasca correspon al jurat, que haurà de valorar els treballs i decidir-ne el guanyador, i que en aquesta edició està format per Jordi Pàmias, Jaume Pont, Joan Cornudella, Ramon Rubinat i Àngels Marzo. L’autor osonenc Carles Dachs va ser el guanyador de la passada edició amb l’obra A dalt més alt, un guardó que fins ara s’ha atorgat a escriptors reconeguts i novells d’arreu dels territoris de parla catalana.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.