Front comú dels alcaldes i alcaldesses del Pla d’Urgell per exigir a Foment millores urgents i un tercer carril a l’A-2

Unanimitat dels alcaldes i alcaldesses del Pla d’Urgell per consensuar aquest dilluns un manifest per exigir al Ministeri de Foment la millora urgent del ferm i la construcció d’un tercer carril a l’autovia A-2 en els dos sentits de la marxa al seu pas per la comarca, i també per terres lleidatanes. El text ha estat avalat per la cimera d’alcaldes que ha tingut lloc al Consell Comarcal del Pla d’Urgell, on els edils han assenyalat que la via, que va entrar en servei ara fa 27 anys, s’ha quedat “obsoleta” per assumir un volum de trànsit que el 2017 superava els 33.300 vehicles per dia al seu pas per Mollerussa. Lligat amb aquesta dada, la sinistralitat s’ha incrementat amb accidents mortals passant d’1 l’any passat a 4 en el que portem d’aquest 2019.

El contingut de l’acord també està previst presentar-lo als ajuntaments de Ponent per on discorre l’A-2, així com als respectius consells comarcals del Segrià, l’Urgell i la Segarra, a la Diputació de Lleida, al Departament de Territori, i a les cambres de comerç de Lleida i Tàrrega amb l’objectiu d’ampliar aquest front comú. En aquest sentit, els edils també han indicat que la via és “estratègica”, especialment per al sector agroalimentari i logístic, ja que el seu traçat discorre pels termes municipals de Bell-lloc, Sidamon, el Palau, Fondarella, Mollerussa, Castellnou de Seana, Golmés i Vila-sana.

A tall d’exemple, les darreres dades publicades el 2017 indiquen que l’AP-2 va registrar 10.500 vehicles de mitjana al dia, una xifra molt inferior respecte a la de 33.339 vehicles que va presentar l’autovia A-2 el mateix any al seu pas per la capital del Pla d’Urgell.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.