Gay de Liébana veu preocupant que l’agricultura només ocupi un 4% de la població a Espanya

La Sala d’Actes de la Cooperativa d’Ivars es va omplir aquest dilluns amb la presència del professor d’Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat de Barcelona, José Maria Gay de Liébana, que els va parlar de la realitat econòmica actual de l’Estat espanyol, incidint també en la situació de l’agricultura i ramaderia.

En aquest sentit, va exposar l’enorme descens de la mà d’obra en aquest sector en els últims 50 anys, passant del 40,5%  d’ocupació al 1960, al 4% actual. Una xifra que va contrastar amb el sector serveis, que engloba un 79% dels llocs de treball actuals, i que va dir que es preocupant per l’estructura econòmica d’un país.

L’economista va ser un dels convidats del Cicle de Tertúlies que la cooperativa duu a terme coincidint amb el seu centenari, commemoració que vol concloure amb l’estrena de nous equipaments. El Cicle continuarà en els propers mesos i de cara a finals d’aquest mes es durà a terme un acte institucional per agrair la tasca de diferents persones que hi han estat compromeses durant la trajectòria de la cooperativa

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.