Gent gran del Pla d’Urgell fa un salt tecnològic per xerrar i estimular la seva memòria a distància

La Maria, la Montserrat, la Patro i la Carme són quatre veïnes del Pla d’Urgell que solien trobar-se a l’espai social de Mollerussa per fer petar la xerrada a l’hora que reforçaven i estimulaven la seva memòria. Amb l’arribada de la Covid-19 però, l’activitat s’ha traslladat a una sala virtual per precaució. L’Esmeralda és la professional que s’encarrega de la gestió i explica que la valoració és molt positiva.

Aquest nou servei forma part del programa de Reforç i Estimulació de la Memòria i la Salut (REMS) de la Fundació Catalunya La Pedrera, que s’ha ampliat per fer-se a distància i seguir acompanyant a la gent gran davant la situació actual. En concret, es realitza seguiment per correu electrònic, missatgeria instantània o videotrucades. I s’ha habilitat també un Espai Virtual que ofereix activitats cognitives, físiques, creatives, entre altres, per fer des de casa.

Al Pla d’Urgell hi ha més d’una quarantena d’inscrits (prop de 1.200 arreu de Catalunya) al programa REMS a distància. De fet, una de les novetats és que el servei ha permès arribar també a persones que fins ara no hi estaven vinculades. La Fundació té previst mantenir aquest servei encara que es pugui recuperar l’activitat als espais socials, que treballa perquè sigui a partir del setembre.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.