Golmés acollirà la segona Exhibició de Colles Sardanistes de la província de Lleida

6b1e500c-693d-4488-81cc-0af115b27fb5

Les sardanes tornaran a ser un dels espectacles protagonistes durant aquest estiu a la comarca del Pla d’Urgell. La localitat de Golmés serà la seu el dissabte 3 d’agost de la segona Exhibició de Colles Sardanistes de la província de Lleida. Amb un format de concurs, les colles participants es presentaran al públic amb un galop i a continuació, ballaran dues sardanes, una de lluïment i una segona en la modalitat de Punts Lliures.

30è Aplec de la Sardana a Bellvís i Bell-lloc d’Urgell

Enguany l’Aplec de la Sardana de Bellvís complirà el seu 30è aniversari el dissabte dia 23 de juliol, poc menys de tres setmanes abans que ho faci el de Bell-lloc d’Urgell (10 d’agost). Abans però, el dissabte dia 13 de juliol l’Aplec de Torregrossa celebrarà el seu primer quart de segle amb el 25è Aplec

Una fita a qui també aspira a arribar l’Aplec de Torregrossa, que enguany celebrarà el seu primer quart de segle, 25 anys de sardanes,


Els caps de setmana de l’època estival concentren, en les nostres comarques, la majoria de les trobades o aplecs sardanistes. Un estiu amb aniversaris molt destacats,  com els 25 anys dels aplecs de Rosselló i Torregrossa o els 30 anys dels aplecs de Bellvís o Bell-lloc d’Urgell.

 

Torregrossa el dissabte 13, Bellvís dissabte 23 i Arbeca tanca el mes de juliol amb l’aplec programat pel dissabte 27.

Les Borges Blanques enceta les trobades sardanistes del mes d’agost amb la celebració dels eu aplec el dissabte 3 d’agost. L’agenda continua amb els aplecs de Bell-lloc d’Urgell i d’Organyà programats pel dissabte 10 i tanca el més estiuenc per excel·lència el segon aplec d’Alpicat.

Així mateix, Mollerussa programa una nova edició de sardanes a la fresca amb so digital pels dijous 11 i 18 de juliol i 1 i 8 d’agost. Les ballades es duran a  terme al Carrer Lleida, lateral de l’Amistat. La novetat ve marcada pel canvi de data del tradicional concert estiuenc de música de sardanes per a cobla que passa a celebrar-se el dissabte 27 de juliol en comptes del divendres com era habitual. La vetllada que tindrà lloc en el marc dels Jardins de la Comunitat de Regants del Canal d’Urgell ubicats en la ciutat de Mollerussa, programa aquest any un concert amb la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Pel que fa al Campionat de Colles Sardanistes de la Territorial de Lleida emprendrà l’activitat en el mes de setembre amb la celebració dels concursos de colles sardanistes l’1 de setembre a Les Borges Blanques, el 7 a Vilanova de Bellpuig, Tàrrega el diumenge 8, Solsona dissabte 14, Ponts diumenge 15 i tanca el mes de setembre el concurs de Cervera el diumenge 22.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.