Golmés impulsa mesures econòmiques per minvar els efectes del coronavirus

78cf2588-49ff-4639-932e-ea4e9d0503c9

Davant la crisi causada pel Coronavirus Covid-19, l’Ajuntament de Golmés ha decretat un paquet de mesures econòmiques per reduir l’impacte que pugui tenir per a les famílies i pel sector econòmic local. Les actuacions contemplen l’ajornament del cobrament de l’impost de vehicles, la paralització del cobrament de les quotes de la llar d’infants mentre no torni a obrir així com el retorn de la part corresponent del rebut del mes de març des que va tancar portes. També s’atura el cobrament del cànon del contracte d’explotació del bar del pavelló i es retornarà la part proporcional dels dies que no ha estat en funcionament. Per últim, s’ha suspès el Ple ordinari d’aquest mes i s’estudia fer-lo per via telemàtica.

En concret, el consistori modificarà el calendari de cobrança per tal d’endarrerir el cobrament del padró fiscal de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica de l’exercici 2020, previst pel dia 1 d’abril al 31 de maig de 2020. S’informarà més endavant del nou període de pagament, en funció de l’aprovació del padró pel Ple de la Corporació.

Així mateix, es paralitza la tramitació del cobrament de les quotes en relació amb els serveis prestats per la llar d’infants El Petit Estel de Golmés, que va cessar l’activitat el passat 13 de març com a mesura de prevenció contra el coronavirus. Es retornarà la part proporcional ja ingressada del rebut corresponent als dies de març que no s’han prestat els esmentats serveis i no s’activarà el cobrament dels nous rebuts fins que no es torni a posar en funcionament el centre.

També es declara la suspensió del contracte de serveis de neteja amb l’empresa SERVEIS LIC 1999, SLU, amb efectes des del dia 25 de març i fins que duri el tancament, respecte de les instal·lacions del centre de serveis, les escoles, la llar d’infants i el pavelló. Mentre duri el tancament d’aquests equipaments municipals s’abonaran les despeses salarials del personal adscrit al contracte, les despeses corresponents al manteniment de la garantia definitiva i de les pòlisses d’assegurances que s’haguessin subscrit per obligació contractual, si escau, i de l’import corresponent a un 3% del preu de les prestacions que s’haurien d’haver executat durant el període de la suspensió, amb l’objectiu de mantenir els llocs de treball afectats.

Altres mesures que s’implementaran són aturar el cobrament del cànon del contracte d’explotació del bar del pavelló i retornar la part proporcional dels dies que no ha estat en funcionament des que es va ordenar el seu tancament. El cobrament del cànon es tornarà a fer efectiu quan es torni a posar en funcionament el servei. S’ha avançat també el pagament de totes les factures registrades i aprovades fins avui dia a tots els proveïdors, garantint-ne l’abonament puntual i facilitant així la seva liquiditat.

Podeu llegir el decret sencer al document adjunt.

DEC MESURES ECONOMIQUES CORONAVIRUS 20032020


Informa: Redacció / Foto: Aj. de Golmés

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.