Golmés tindrà l’únic Auto Cinema de Catalunya al costat de la ja desapareguda discoteca Big Ben

Foto1 _Pere Aumedes_Jordi Castanyé_Jordi Calvís

L’Ajuntament de Golmés i el restaurant Resquitx, situat al terme municipal de Golmés (Pla d’Urgell) i a tocar de la que fou la mítica discoteca Big-Ben han presentat aquest matí el primer Auto Cinema que es posa en funcionament aquest estiu a Catalunya, i a hores d’ara l’única instal·lació d’aquest tipus, que compta amb el suport de l’empresa exhibidora de cinema lleidatana Circuit Urgellenc.

L’esdeveniment obrirà les seves portes aquest proper dissabte dia 30 de maig amb la projecció d’una pel·lícula sorpresa que s’anunciarà dies abans de l’esdeveniment a través de les xarxes socials. L’horari d’obertura habitual serà a les 20.00 h i la projecció de les pel·lícules tindrà lloc a les 22.00 h.

L’activitat, que tindrà lloc tots els divendres i dissabtes del mes de juny, preveu reunir més de 200 vehicles per sessió amb un projector de cinema digital i una espectacular pantalla de 10 metres d’amplada. S’espera que unes 400 persones gaudeixin d’aquesta programació en cada sessió, amb una selecció de pel·lícules clàssiques i d’altres de més recents.

El projecte té per objectiu reactivar l’oci a la comarca del Pla d’Urgell i ajudar a lluitar, al mateix temps, contra la Covid-19, amb una aportació d’un 20% del preu de l’entrada a les necessitats dels serveis sanitaris de la comarca. Les entrades es podran adquirir a través del web del restaurant Resquitx www.resquitx.com/autocine i costaran 5€ per persona.

Segons ha explicat l’alcalde de Golmés, Jordi Calvís, aquesta “És una activitat extraordinària, excepcional i temporal ateses les circumstàncies que estem vivint i amb l’objectiu d’activar la restauració a la zona”.

SOPAR I ACTIVITATS PARAL·LELES

L’Auto Cinema també permetrà als usuaris fer una activitat que normalment no es pot fer en una sala de cinema convencional, com és sopar, i que converteix l’activitat en un mix que té el millor de totes les possibles experiències cinematogràfiques, com són la pantalla gegant i el so espectacular d’un cinema i la comoditat i intimitat de veure les pel·lícules des de la comoditat i seguretat del propi cotxe.

En aquest sentit, l’espai comptarà amb dues food truck, en l’una els assistents podran adquirir els seus entrepans, hamburgueses i patates, i en l’altra s’hi vendran refrescos i crispetes. A més, en acabar la pel·lícula s’organitzaran altres activitats com paral·leles, com ara concerts al jardí del Restaurant Resquitx.

 Els drive-in o ‘Auto cines’ van adquirir la seva fama durant la dècada de 1950 als EUA, quan més de 4.000 sales d’aquestes característiques es repartien per tot el país. Aquest concepte de cinema permet veure una pel·lícula en una pantalla gegant des de la intimitat del propi vehicle i amb la comoditat d’adequar el volum del so de la pel·lícula als gustos personals a través de la ràdio del cotxe. A més, i tenint en compte la situació actual de crisi sanitària, l’activitat permet als usuaris mantenir un màxim nivell de seguretat en poder participar-hi des de dins del mateix vehicle, mentre gaudeix d’un esdeveniment social a l’aire lliure.

L’activitat també compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mollerussa, que cedirà material urbà i de Mollerussa Comercial, que ajuda en l’organització aportant patrocini d’entre els seus socis. A més, totes les entitats col·laboradores es faran ressò de la programació a través de les seves xarxes socials.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.