Gran acollida solidària a la VII Volta Solidària a l’estany d’Ivars i Vila-Sana

Avituallament (1)El passat  diumenge dia 20 de maig es va realitzar a l’estany d’Ivars i Vila-sana la VII Volta Solidària, aquest any en benefici de Pro Activa Open Arms.

Unes 150 persones van participar a una de les voltes més interpretatives i amb un caire molt sensible. Quan el participant feina la inscripció i donació voluntària se li donava un “passaport” amb una nacionalitat d’un dels països que conformen el Mediterrani.

Acte seguit i sobre les 10.15 h es va fer una petita lectura d’un relat d’uns refugiats i després ja es va donar inici a la volta. La idea era que durant la ruta l’estany passava a ser el Mar Mediterràni, i el recorregut principal, tots els països del Mar Mediterrani.

La sortida va ser de Cal Sinén, en direcció Vila-sana. Durant la ruta els participants s’anaven trobant fronteres amb policies que els hi demanaven el passaport. En funció de la nacionalitat, alguns es quedaven retinguts uns segons, els altres els hi segellaven el passaport i podien passar sense cap problema.

Amb aquesta iniciativa s’ha volgut sensibilitzar a la gent, de la situació que és dona amb el recorregut que fan aquests immigrants per arribar d’un lloc a l’altre. També és van trobar queals dos embarcadors hi havien barques i altres materials simulant unes embarcacions a la deriva.

En acabar la ruta els participants es van trobar amb un avituallament i tot seguit podien escriure en uns plafons la sensació que havien tingut al realitzar aquesta volta. A banda hi havia projeccions de vídeos i relats a dins de Cal Sinén, i unes carpes amb un conte sobre els refugiats.

Per acabar i tancar la VII Volta voluntaris del grup Refugges my Europe is your home, d’Ivars d’Urgell, van llegir el poema “Podries” de Joana Raspall. Es va tancar la caixa de donatius amb un import de 650 €, una de les caixes més solidàries de totes les edicions.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.