Gran Recapte per pal·liar l’augment de 400 usuaris en un any al Centre de Distribució d’Aliments del Pla d’Urgell

Els estralls econòmics provocats per la pandèmia han contribuït a incrementar en el darrer any de 1.729 a 2.136 les persones vulnerables i usuàries del Centre de Distribució d’Aliments al Pla d’Urgell. L’augment ha anat lligat al de les entregues d’aliments. Al llarg de tot l’any 2019 se’n van fer 1.439 mentre que en el que portem d’aquest 2020 ja se n’han fet 2.696, 2.126 de les quals entre els mesos de març i juny. Per aquest motiu, el Consell Comarcal ha fet una crida a la ciutadania perquè participi en el Gran Recapte d’Aliments 2020, que se celebrarà del 16 al 21 de novembre, amb un nou format adaptat a la pandèmia on se substitueixen les recollides d’aliments per aportacions econòmiques.

Concretament, la campanya funcionarà a través de les donacions de diners que els participants podran fer via física a les caixes de supermercats o als comerços (en els petits mitjançant la compra de talonaris) i també via digital a través de l’aplicació Bizum o al web granrecapte.com. La recaptació es destinarà a la compra d’aliments.

D’altra banda, amb aquest anomenat ‘Nou Gran Recapte’ es deixaran de mobilitzar enguany uns 180 voluntaris que col·laboraven habitualment en l’esdeveniment a la comarca. En aquest sentit, l’organització té l’esperança que el format funcioni amb èxit i preveu comparar els resultats obtinguts amb els d’edicions passades.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.