Grup de WhatsApp per coordinar emergències al Pla d’Urgell

El Consell Comarcal del Pla d’Urgell ha implementat un grup de missatgeria instantània, a través de l’aplicació WhatsApp dels telèfons mòbils, que aplega els representants del cos de Mossos d’Esquadra, Bombers, del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) així com de les institucions polítiques del territori (ajuntaments i el mateix ens comarcal). L’objectiu és que tots aquests agents puguin compartir informació de forma directa i ràpida per actuar conjuntament davant d’una situació d’emergència.

En concret, el grup operarà en les situacions de risc que demanin la intervenció dels cossos de seguretat o d’emergències i tinguin una afectació supramunicipal. En aquest sentit, pot ser útil per nevades, ventades, incendis, crescudes de rius com les viscudes en els darrers temporals Dana i Gloria, entre altres. Pel que fa a aspectes relacionats amb la Covid-19, l’ens comarcal ja disposa d’altres grups activats.

D’altra banda, el Consell Comarcal té nou portaveu del grup d’ERC. Carles Palau assumeix el càrrec després que Àlex Mases hi hagi renunciat per motius personals.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.