Helena Maleno: “És una vergonya que el control migratori estigui per damunt del dret a la vida”

L’activista defensora dels drets dels emigrants, Helena Maleno Garzón, ha recollit personalment aquest dilluns a la tarda el Reconeixement Ànima en un acte celebrat a l’Ajuntament de Mollerussa on ha volgut denunciar la precarietat del moviment migratori en l’anomenada frontera sud, entre España i el Marroc.

Maleno ha viatjat a Catalunya 5 mesos després que se li vetés el dret a la lliure circulació per part de Marroc al tenir una causa oberta per ser criminalitzada per ajudar a la migració, motiu pel qual no va poder recollir el guardó el dia de la gala. Un premi que ha considerat com un missatge reivindicatiu en vers la criminalització de la seva tasca.

Maleno, qui també és fundadora de la ONG Caminando Fronteras, ha volgut relatar la situació límit que es viu a la frontera sud, sobretot en països com el Congo on l’edat mitjana de les persones que sofreixen la primera violació està entre els 3 i els 5 anys. I ha assegurat que a hores d’ara “la frontera i el control del moviment és un negoci a nivell mundial” i que, “el negoci de la esclavitud i el negoci de la guerra no és poden permetre en una Europa a favor dels drets humans”.

Cal afegir, que a banda de l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, també han assistit al acte el president del Centre d’Iniciatives Solidaries Àngel Olaran, Josep Maria Pujol, el director general de Cooperació al Desenvolupament del Govern de la Generalitat, Manel Vila, així com també de la corporació municipal.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.