Helena Maleno, premiada amb el III Reconeixement Ànima Ciutat de Mollerussa

Els Reconeixements Ànima Ciutat de Mollerussa, impulsats per l’Ajuntament de Mollerussa i el Centre d’Iniciatives Solidàries Ángel Olaran, han premiat en la seva tercera edició a l’activista defensora dels drets dels emigrants a l’anomenada frontera sud, Helena Maleno Garzón, que no va poder ser-hi present al tenir vetada la llibertat de circulació per part del Marroc, on hi resideix actualment. Tanmateix, va voler dedicar unes paraules d’agraïment. El premi el va recollir en el seu nom Habiba El Mouali, de l’agència catalana de cooperació al Marroc.

El jurat d’aquests guardons, ha volgut reconèixer a la periodista i fundadora de la ONG Caminando Fronteras, per la seva tasca humanitària a l’hora d’ajudar a salvar la vida de milers dels emigrants que intenten travessar el mar des del Marroc fins a la península Ibèrica, indret on en els darrers 8 anys han perdut la vida més de 1.800 persones.

D’altra banda, els Reconeixement Ànima d’Honor han premiat la tasca social en l’àmbit local de Teresa Codony que destaca per la seva tasca educativa en diferents centres de la ciutat, Salvador Duran per la seva implicació en l’esport de la ciutat i a la trajectòria lligada al món del cinema de Ramon Monfà.

Pel que fa a les entitats, l’Albada que participa en diferents activitats culturals, esportives i socials i el Grup Excursionista Serralada que connecta esport i cultura fomentant l’excursionisme i la trobada amb la natura, han estat les dues entitats  guardonades d’aquesta edició.

Val a dir que la cita va reunir 400 persones al restaurant Resquitx, i que la recaptació del sopar servirà per alimentar durant un mes a 500 infants necessitats.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.