Homenatge a cinc lluitadores per la igualtat

Cinc sòcies de l’Albada nascudes l’any 1939 han estat homenatjades aquest diumenge en l’acte que han organitzat l’ajuntament de Mollerussa i la mateixa associació per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Es tracta de Concepció Castelló, Marta Castelló, Maria Franci, Lola Rovira i Mari Carmen Vàzquez, que no hi ha pogut assistir per qüestions personals. La presidenta de l’Albada, Teresa Grañó, ha dit que calia “reconèixer la seva labor per contribuir a fer sortir les dones al carrer en una època on eren invisibilitzades a casa seva”. En aquest sentit, ha fet una crida a les joves perquè entrin a participar de l’entitat i donin “continuïtat a la seva lluita”, ja que segons Grañó, “s’han aconseguit moltes fites però encara resta molta feina per fer”. L’objectiu és, ha afegit, “que el 8 de març sigui la celebració d’una meta assolida”.

Així mateix, l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha dit que “la igualtat no es negocia, s’exerceix i es defensa cada dia”. En aquest sentit ha posat exemples de les polítiques municipals en aquest àmbit com ha estat recentment la reordenació paritària del cos de la Policia Local o l’impuls que s’està donant al Pla d’Igualtat d’Oportunitats del consistori amb 22 mesures a implantar.

Per la seva part, la regidora d’Igualtat i vicepresidenta primera del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, Rosalia Carnicé, ha estat l’encarregada de llegir el manifest commemoratiu de la diada que té com un dels idearis la proclama “volem almenys la meitat de tot”. També ha adreçat unes paraules Montserrat Teixidó, en representació de l’Institut Català de les Dones. El punt final de l’acte ha estat un espectacle sobre Els contes de Mercè Rodoreda, a càrrec de l’actriu Pepa Lavilla.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.