Homenatge a les víctimes del bombardeig franquista a Barbens

Durant l’acte va inaugurar-se l’escultura “Per la Pau” i també va comptar amb l’obra de teatre “Mort a les cunetes”

Barbens va homenatjar el passat diumenge a la tarda les víctimes del bombardeig que va patir la població el 6 de gener de 1939, els represaliats franquistes i, per extensió, totes les víctimes de la guerra i del franquisme. L’acte va comptar amb la presència de familiars de les víctimes en què es va fer un exercici de memòria històrica: record, reconeixement, homenatge i dignificació de les persones que van patir durant aquell període.

Concretament, l’homenatge va comptar amb l’obra de teatre “Mort a les cunetes”, de Joan Valentí i David Pintó, en la qual es narra la història de La Fossa de Can Maçana. També amb un breu col·loqui amb la participació de Bernat Solé, delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Judit Ibós, regidora de l’Ajuntament, Toni Cortès Minguet, net de Ramon Minguet Minguell de Barbens, de cal Quelo, víctima també de la repressió franquista que es menciona a l’obra i Joan Valentí i Martí Marsal, de l’obra de teatre.

Per finalitzar la jornada, va tenir lloc la inauguració de l’escultura “Per la Pau” de l’artista Erik Schmitz Coll. La regidora d’Educació i Cultura de Barbens, Judit Ibós, va manifestar que l’acte “ha de servir per mirar cap al futur i projectar valors de pau i de fraternitat”.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.