Homenatge als mollerussencs Josep Torres Tribó i Ramon Rocaspana Duart

Van ser deportats a camps de concentració nazis i són recordats amb la col·locació de dues llambordes Stolpersteine a la plaça de l’Ajuntament

Mollerussa ha homenatjat aquest divendres a Josep Torres Tribó i Ramon Rocaspana Duart, dos mollerussencs que van ser deportats als camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial. En la seva memòria, s’han col·locat dues llambordes Stolpersteine a la plaça de l’Ajuntament de les mans d’autoritats així com d’una de les netes d’aquestes dues víctimes de l’Holocaust.

En l’acte, s’ha recordat també Torres Tribó com un militant activista compromès amb la llibertat i s’ha anunciat la reedició de cara al setembre de l’Elogi de la mentida, un dels assajos que va escriure. Ara les seves principals dades personals de Josep així com les de Ramon Rocaspana Duart es recullen en aquestes plaques artístiques creades per l’artista alemany Gunter Demnig.

A banda de la glossa de Jaume Suau, president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà, l’acte ha comptat també amb la lectura de part de l’obra Un cel de plom a càrrec de Jaume Jovells i Cristina Simón, de Saó de Ponent, i amb l’acompanyament musical al violoncel de Pol Aguilera, alumne de l’Escola Municipal de Música.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.