Homenatge divendres a dos mollerussencs deportats a camps nazis

Són Josep Torres Tribó i Ramon Rocaspana Duart, que seran recodats en un acte a la plaça de l’Ajuntament amb la col·locació d’una llamborda Stolpersteine

La plaça de l’Ajuntament de Mollerussa acollirà aquest divendres dia 28 a les 12 del migdia l’acte d’homenatge a dos mollerussencs que van ser deportats a camps de concentració nazis durant la Segona Guerra Mundial. Són Josep Torres Tribó i Ramon Rocaspana Duart en memòria dels quals s’instal·larà al davant de la casa consistorial dues Stolpersteine o llambordes commemoratives, obra de l’artista alemany Gunter Demnig, en les quals es recullen les principals dades d’aquests dues víctimes de l’Holocaust.

L’acte, que està obert a tota la ciutadania, comptarà amb la presència d’una de les netes de Josep Torres Tribó, Hortènsia Inés Torres, que actualment resideix a França. També hi participaran l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i el director del Memorial Democràtic, Jordi Font.

La glossa de les dues persones homenatjades anirà a càrrec de Jaume Suau, president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà, en un acte que comptarà també amb l’acompanyament musical al violoncel de Pol Aguilera, alumne de l’Escola Municipal de música, i la lectura a càrrec de Jaume Jovells i Cristina Simón de Saó de Ponent de diferents fragments del llibre sobre Neus Català Un cel de plom, de Carme Martí.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.