Incrementar la participació femenina, repte de la 12a Catigat

Augmentar la participació de les dones és un dels reptes que afronta la 12a edició de la Catigat que tindrà Miralcamp com a punt de partida el 28 d’abril. I és que del miler d’esportistes que han participat en les edicions passades només el 15% són dones.

Per aquest motiu, amb l’objectiu de promocionar la participació femenina, l’euro que es recapti per cada inscripció a la prova es destinarà a finançar diferents projectes per a potenciar l’esport femení a través de la plataforma “Ellas son de aquí”.

Una altra de les novetats de la present edició, és la incorporació d’un recorregut de 15 quilòmetres adreçat a 50 nens o nenes de 6 a 12 anys que vagin acompanyats d’un adult. Aquest traçat rep el nom de Catigat Kids i tindrà un itinerari circular entre Miralcamp i Mollerussa, passant pel Salt del Duran.

Així mateix, la cursa manté un recorregut curt de 42 quilòmetres, un de mitjà de 75, i un llarg de 105. On enguany, els ciclistes visitaran el Barret Picat i tindran un punt d’avituallament als búnquers de la Guerra Civil recentment restaurats a Bellvís, on es durà a terme una recreació històrica.

Cal afegir, que cada municipi de la comarca instal·larà senyals d’atenció als conductors per augmentar la seguretat dels ciclistes durant la prova i també en el seu dia a dia, per aquest motiu es mantindran fixes. Així mateix, en un futur no es descarta crear una ruta BTT  que uneixi tota la comarca.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.