Insectum, un espectacle interactiu amb piano en directe, dansa i videoart, arriba diumenge al Teatre L’Amistat

El Teatre L’Amistat de Mollerussa acull el proper diumenge 20 de març a les 20.00 h l’estrena de l’espectacle Insectum al Pla d’Urgell. Insectum és un espectacle del compositor de Castellserà (Urgell) David Pradas inspirat en els petits éssers que emergeixen de la terra de l’aigua, els insectes. “Qui no recorda de petit haver jugat amb un sabater o una cuca de llum o una libèl•lula a la banqueta del Canal d’Urgell o en una sèquia?”, recorda el compositor. “Aquesta imatge tan senzilla i ja gairebé inexistent és un patrimoni de tots que corre perill de convertir-se en record”, apunta. Per evocar-lo, reivindicar-lo i fer-lo reviure, Pradas utilitza la música com a fil conductor i li afegeix videoprojeccions i dansa en directe per tal de construir una experiència sensorial única. “L’objectiu és retornar aquell moment a la ment de l’espectador i fer-lo perdurable perquè no desaparegui mai”.

Insectum és una suite de 9 peces, cadascuna de les quals evoca un insecte amb el seu moviment i la seva textura. Pradas es proposa un repte: combinar el tangible i l’intangible per tal de construir una sèrie d’imatges sonores que pretenen imitar l’insecte. Per aconseguir-ho, parteix de la desconstrucció del so. “El que busco és desconstruir el so, convertir-lo en una textura i transportar a aquell que escolta a buscar mentalment l’insecte que més se li assembli”, explica Pradas.

El disseny de les animacions passeja entre formes abstractes (però que deixen entreveure de quin insecte es tracta), i escenes més figuratives i evidents. La màgia de les petites coses és un element que sempre està present. Aquest aspecte és visualitzat a través d’una pantalla gegant, de 8 metres d’amplada i 4 d’alçada, que transmet al públic la sensació de veure el món a través dels ulls d’un insecte. Però quan realment es crea la màgia, és en la simbiosi entre la música en directe, les projeccions d’aquests universos insectils i l’acció de dues ballarines que desenvolupen una dansa interactiva amb les imatges en moviment, des d’on juguen amb les taques de la marieta, o generen el pol•len a la bresca d’unes abelles, les ones a l’aigua d’uns sabaters, la llum d’unes cuques o les ales d’unes papallones.

“La meva idea des de l’inici és que INSECTUM sigui una experiència que exalti els sentits i enganxi l’espectador de l’inici fins al final” explica Pradas. Per aquest motiu s’ha concebut una posada en escena espectacular, amb videoprojeccions de l’artista de Sabadell Fausto Morales i dansa de les ballarines Elisabeth Ollé i Mariona Tarré, dirigides per Montse Argemí. I per si fos poc, l’experiència INSECTUM conclou amb un maridatge amb els vins del Celler Mas Blanch i Jové de la Pobla de Cérvoles.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.