Jaume Suau guanya el Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal: “Sóc tres vegades feliç”

Amb el poemari titulat Ulls de Cugula, l’escriptor i professor Jaume Suau i Castro (Mollerussa, 1958), s’ha convertit en el primer autor del Pla d’Urgell que guanya el Premi de Poesia Maria-Mercè Marçal després de vint-i-dues edicions. El mollerussenc explica que l’obra vol retre “homenatge” a totes les “cugules”, expressió que es feia servir al món rural per definir amb resignació un nounat quan era nena perquè es considerava que no podria ajudar al camp.

Segons Suau, doctor en psicopedagogia per la Universitat de Lleida i president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell ‘Mascançà’, l’obra està “escrita amb tot el cos” i li dedica a la seva filla. En concret, es composa amb un seguit de versos de “poca extensió” però “intensos”, pensant que “la poesia és el perfum de la literatura” ha afegit. L’autor s’ha mostrat “tres vegades feliç” en recollir el guardó, fent referència a la poetessa d’Ivars d’Urgell.

El guanyador del certamen, on enguany s’hi han presentat 48 obres, ha rebut un premi de 3.000 euros corresponent als drets de la primera edició de l’obra, que publicarà Pagès Editors dins la col·lecció La Suda. L’acte de lliurament s’ha fet en el decurs d’un sopar al restaurant Resquitx de Golmés amb l’assistència d’unes 400 persones. Els alumnes de l’escola Pompeu Fabra han recitat poemes de la darrera edició del Premi Sol del Pla. Recordar que ambdós guardons són impulsats pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.