Jimmy Piñol i Pemi Rovirosa, fundadors de Lax’n’Busto, apropen la feina dels músics a alumnes del Pla d’Urgell

Uns 500 alumnes de cicle superior de primària i d’ESO del Pla d’Urgell participen avui a Lax’n rock a les aules al Teatre l’Amistat de Mollerussa. Es tracta d’una activitat inclosa en el programa de dinàmica educativa, coordinat pel Comarcal del Pla d’Urgell i el Centre de Recursos Pedagògics (CRP), que es fa per primer any a la comarca.

L’activitat, però, no és nova. Fa 7 anys que Jimmy Piñol i Pemi Rovirosa, membres fundadors del grup Lax’n Busto, donen a conèixer al projecte Lax’n rock a les aules la dedicació que requereix la música. Segons ha dit Pemi Rovirosa, guitarrista del grup, el seu objectiu és transmetre a la gent jove el procés seguit fins la publicació d’un treball musical, l’esforç que això comporta i totes les professions que hi ha implicades.

Per la seva banda, Jimmy Piñol, el bateria, ha explicat que l’activitat està força guionitzada. S’hi combinen explicacions didàctiques amb audiovisuals, cançons i exemples pràctics tocats en directe perquè, com ha apuntat, els alumnes no conceben veure un músic que només parla. Piñol ha reiterat la voluntat que tenen que els nens no vegin la part agraïda i d’estrella de rock de la música, una professió que ha qualificat de llaminera, sinó que entenguin que és necessària la preparació i l’esforç.

En aquesta línia, Cèlia Torres, directora del CRP, ha remarcat també que han trobat en aquesta activitat una forma de fer arribar als joves la cultura de l’esforç des del prisma d’un grup com Lax’n Busto, que ha triomfat en la música. Lax’n rock a les aules s’ha inclòs enguany en el programa de dinàmica educativa perquè ja es fan algunes activitats de música per l’alumnat de primària però, segons ha dit Torres, no són tan adients per l’alumnat de secundaria.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.