Joan Talarn repetirà com a president de la Diputació de Lleida

Serà el segon mandat del regidor de Bellvís, que formarà govern amb el PSC i Pacte Local

L’exalcalde de Bellvís (Pla d’Urgell) i actual regidor d’aquest poble, Joan Talarn (ERC), repetirà com president de la Diputació de Lleida els propers quatre anys. Així s’ha donat a conèixer aquest matí a la presentació de l’acord de govern amb el PSC – Unitat d’Aran (UA) i Pacte Local, la marca blanca del PDeCAT que sumen 13 dels 25 diputats de la corporació. Serà el segon mandat consecutiu de Talarn al capdavant de la Diputació de Lleida després de finalitzar l’actual, on ha governat amb un pacte amb Junts.

Després del 28-M, Junts va obtenir 10 diputats i aspirava a tenir la presidència però l’acord entre republicans i socialistes ho impedeix. En aquest sentit, la presidenta de la Federació regional d’ERC a Lleida, Montserrat Fornells, que ha participat en les negociacions, ha assegurat que només amb els grups que han signat l’acord es pot garantir “l’equitat, la transparència i la justícia” en el repartiment de fons públics per als municipis de la demarcació. Així, ha afegit en relació a Junts, que no van obtenir una resposta clara a l’exigència de mantenir la “governança republicana”.

De la seva banda, el primer secretari de PSC a Lleida, Òscar Ordeig, ha assegurat que “tothom ha parlat amb tothom” i ningú pot dir que s’ha sentit exclòs. Així ha defensat que ho han fet el millor que han pogut, amb converses i reflexions sobre “territori”. Al final, ha fit que s’havia de triar un camí tot i que respecta les legítimes discrepàncies dels partits que s’han quedat exclosos.

En aquest sentit, la representant d’Unitat d’Aran i síndica en funcions d’Aran, Maria Vergés, ha assenyalat que l’acord és un exemple de gestió de la “diversitat” ja que les ideologies polítiques dels partits difereixen però tenen objectius comuns que passen per la defensa del territori de la demarcació de Lleida, la més gran de Catalunya. A més, ha destacat que per UA, ser presents a l’acord, els referma en l’objectiu que té el partit d’estar al màxim possible d’institucions.

La diputada de Pacte Local i alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, ha recordat que el partit ja ha format part de l’acord actual a la Diputació com a PDeCAT i ha assegurat que els darrers 4 anys han tingut una “entesa” molt important per part del president de la mateixa manera que ara hi ha hagut amb el PSC i UA. Pujol ha defensat que el pacte posa en valor les persones i sobretot que garanteix una “gestió eficaç” de la Diputació de Lleida.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.