Joaquim Fabrés assumeix la direcció de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa

La nova junta de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa. FOTO: Agrupació Sardanista de Mollerussa.

 

El passat dissabte 25 de març va tenir lloc l’assemblea ordinària de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa amb la renovació de la Junta de l’entitat com a punt principal de l’ordre del dia.

La nova junta, presidida per Joaquim Fabrés i formada per Dolors Torra, Estel Sobera, Jordi Pérez, Marta Simó, Mercè Barberà, Montse Serret, Neus Puig i Pere Garrofé, va obtenir el suport unànime dels assistents a l’assemblea. En la seva presentació, Fabrés va voler destacar la tasca duta a terme per l’anterior junta en la constant promoció i difusió de la sardana i agrair la confiança dipositada en els nous membres per continuar la labor en pro de la cultura i el moviment sardanista a casa nostra.

També en la presentació de la nova junta, Fabrés va voler remarcar que “continuarem treballant i defensant la sardana” i es comprometé davant els socis i sòcies assistents en l’assemblea a “cercar nous camins perquè la nostra dansa continuï molt present en la programació cultural del nostre municipi”.

Mercè París, en la seva intervenció va agrair el suport rebut en tot moment al llarg de la seva presidència i va encoratjar a tots els assistents a continuar treballant per la sardana i per Mollerussa.

Altres temes tractats en l’assemblea van ser; l’estat de comptes de l’entitat, un resum de les activitats realitzades i un petit avançament de l’agenda per aquest 2017. També es destacaren els 180 programes emesos de Sardanes al Pla, el programa informatiu sardanista radiofònic de l’entitat que s’emet per Ràdio Ponent el divendres de 9 a 10 del vespre i que es pot seguir pel podcast del programa o en les xarxes socials de l’entitat.

Mercè París, 25 anys com a presidenta de l’Agrupació Sardanista de Mollerussa.

El 3 de juliol de 1992, Mercè París va ser nomenada presidenta de l’Agrupació, complint justament aquest 2017 els 25 anys al capdavant de l’entitat. Al llarg d’aquests anys, París també ha participat en diferents organitzacions sardanistes, essent presidenta del 2009 al 2013 de la Coordinadora d’Aplecs de la Sardana de les Comarques de Lleida.

Durant el seu mandat, s’han reactivat els cursos de sardanes a les escoles, es va iniciar el cicle de concerts d’estiu en els Jardins de la Casa Canal, la participació de l’Agrupació en el programa “Les Quatre Llunes d’Estiu”, la continuïtat i promoció de l’Aplec de Mollerussa que arriba a la seva 38a edició, la celebració del 40è aniversari de la celebració de la diada de la Mare de Déu de Montserrat, la celebració de la final del Concurs de Punts Lliures de Catalunya i la consecució de Mollerussa Capital de la Sardana 2016, entre altres. També destacar els CDs sardanistes enregistrats en la nostra ciutat com els dedicats al centenari de l’Amistat i a la celebració dels 25 anys de l’Aplec així com nombroses sardanes dedicades a persones o indrets de Mollerussa.

Mercè París ha estat acompanyada aquests anys per altres membres de la junta com en Joan Pons, sardanista històric de la ciutat i de la província. S’incorporà ara fa 48 anys a l’Agrupació exercint la secretaria  i la presidència de forma alterna i aquests últims 25  anys en la secretaria de forma ininterrompuda. També ha exercit com a secretari de la Coordinadora d’aplecs de la Sardana de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida i com a secretari de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida.

Conjuntament amb Mercè Paris i Joan Pons, l’any 1992, Montserrat Mir ocupar la vicepresidència de l’entitat fins aquest any complint també els 25 anys en la junta.

Altres membres que han format part de la junta sortint són: Assumpció Braqué Visa des de l’any  1998, Rosa Maria Niubó Miret i Glòria Braqué Visa des de l’any 2006.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.