Joaquim Ribelles, més de 30 anys com a donant habitual de sang

El Joaquim té 59 anys i porta més de tres dècades donant sang. A la Biblioteca Comarcal Jaume Vila de Mollerussa ha trobat alguns llibres que parlen sobre el paper fonamental que té aquest teixit per a l’organisme. És una qüestió que ell porta molt a dins i és molt conscient que aquest gest que veu de forma altruista pot servir d’ajuda a altra gent.

I és per això que des de la primera vegada que ho va fer, el 21 d’agost del 1984, fins a la darrera, fa aproximadament un mes, ha comptabilitzat més d’una setantena de donacions de sang. Una acció que ha dut a terme gairebé sempre de forma ininterrompuda cada tres mesos. A més, no ha dubtat a desplaçar-se fins al Banc de Sang i Teixits de Lleida en les poques ocasions en què no en podia col·laborar en les jornades en què venien a recollir sang a Mollerussa.

La seva trajectòria estretament vinculada al voluntariat ha estat reconeguda enguany per la Federació Catalana de Donants de Sang, el Banc de Sang i Teixits i el Departament de Salut, sent el Joaquim, una de la quarantena de persones homenatjades en el Dia Mundial del Donant de Sang, que se celebra el 14 de juny.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.