Joc d’incògnites per sensibilitzar la ciutadania del Palau d’Anglesola sobre la importància del reciclatge

Els participants en aquesta iniciativa opten a guanyar vals de cent euros per gastar en establiments locals

On es porta l’oli usat? Quant ens costa portar 1.000 kg de brossa a l’abocador? Són algunes de les preguntes que formen part del joc “Recicla i estalvia” que durant tot l’estiu ha sensibilitzat la ciutadania del Palau d’Anglesola. Es tracta d’una iniciativa de l’ajuntament del municipi amb la voluntat que els veïns i veïnes prenguin consciència d’una manera lúdica que reciclar bé genera estalvi i contribueix a vetllar pel medi ambient.

D’aquesta manera, el consistori ha plantejat cada dimarts una pregunta vinculada a l’àmbit del reciclatge a les xarxes socials a partir de vídeos protagonitzats per diferents palauanglesolins i palauanglesolines. Les respostes es podien trobar als cartells que la trententa de nois i noies que participen del projecte de voluntariat “Fet a JOVA” han penjat als punts estratègics de la vila: comerços, piscines, biblioteca, bars…

En aquest sentit, les respostes a les 6 incògnites plantejades es poden enviar telemàticament, des de les xarxes socials, o també es poden escriure a la butlleta que s’ha repartit per les llars i que cal dipositar a la bústia de les oficines municipals. Tot el material presentat durant aquest mes i mig es pot trobar exposat al local sociocultural, a les piscines municipals, al pavelló poliesportiu i a l’ajuntament i també a la web elpalaudanglesola.com

Destacar que el concurs repartirà cinc vals de cent euros per gastar en establiments locals entre els participants en aquesta iniciativa, que clourà a finals d’agost coincidint amb la Festa Major del poble. De fet, el dilluns dia 30, es farà el sorteig dels premis.

Val a dir que aquest joc coincideix també amb la implantació de recollida de residus amb contenidors intel·ligents que s’aplica al Palau d’Anglesola des de finals de juny. En concret, s’han tancat els contenidors de rebuig, envasos i orgànica, i només s’obren a través d’aplicacions mòbils o amb targetes individualitzades. A l’espera de les dades que corroborin l’augment significatiu del reciclatge, de moment es valora molt positivament la posada en marxa de la prova pilot i la participació activa, cívica i positiva del veïnat.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.