Jordi Bonilla, primer premi del concurs Treball de Recerca de Batxillerat organitzat per Mascançà

FB_IMG_1563384489145

  • Pel seu estudi sobre les onades migratòries d’andalusos al Pla d’Urgell

L’alumne de l’INS Terres de Ponent, Jordi Bonilla, ha guanyat el primer Premi Treball de Recerca de Batxillerat del Pla d’Urgell. El treball guanyador porta per títol Ni andalusos, ni catalans. La segona onada d’immigrants andalusos al Pla d’Urgell i ha estat tutoritzat per la professora del mateix institut Ana Martínez. El fil conductor són la segona generació d’andalusos arribats durant les dècades de 1960 i 1970 a la comarca del Pla d’Urgell i la seva integració social i cultural.

Bonilla ha realitzat un treball a partir de tres fonts bàsiques, estadístiques, entrevistes i enquestes que li ha permès comprendre l’adaptació dels fills dels immigració andalusa a la comarca. La recerca són 50 pàgines que han estat valorades pel jurat amb un veredicte d’unanimitat.

El president del Centre de Recerques del Pla d’Urgell Mascançà, Jaume Suau, ha valorat molt positivament la primera convocatòria amb treballs de gran qualitat com el del mateix vencedor. En aquest sentit, Suau espera que això es mantingui en la convocatòria del curs vinent. Els treballs presentats centren la seva recerca amb temàtiques relacionades amb la comarca del Pla d’Urgell o amb algun dels seus pobles.


Informa: Redacció

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.