Jornada electoral a Mollerussa i el Pla d’Urgell amb una participació massiva

L’Escola Municipal de Música de Mollerussa ha obert puntualment les portes a les 9 del matí per rebre als primers votants d’un 27-S que s’ha desenvolupat sense incidències remarcables. Amb tot a punt des de primera hora, alguns dels integrants de les taules electorals han viscut amb una il·lusió especial aquesta jornada.

A mesura que ha anat avançant les hores, l’ambient als tres col·legis electorals de Mollerussa, on hi estaven cridats al vot més de 8.500 persones, s’ha anat animat i fins i tot s’han començat a veure algunes cues. Entre els que esperaven al d’El Carme, algunes persones que han dipositat la papereta dins l’urna ho feien per primer cop en unes eleccions al Parlament de Catalunya.

Ja al migdia, la participació s’ha disparat, arribant a superar en 7 punts la que es registrava en els comicis del 2012. Això s’ha traduït en passadissos completament plens com els que s’han vist a La Salle, on a la una del migdia exercia el seu dret l’alcalde de Mollerussa i número 7 de Junts pel Sí per Lleida, Marc Solsona.

Per la seva banda, el president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha votat a Fondarella, municipi on podien exercir el seu dret a vot més de 600 persones. En aquest sentit, ha destacat que amb els comicis d’avui, es brinda a la ciutadania l’oportunitat d’assolir la plena sobirania de Catalunya.

Mentre, a Linyola estaven cridats a les urnes prop de 2.000 persones i en les primeres hores s’ha notat un degoteig constant de votants. Entre ells, l’Eduard, que als seus 95 anys ha vingut expressament des de Bellpuig.

Al municipi d’El Poal, en les dues primeres hores havien votat més d’una vuitantena de persones del mig miler que poden exercir aquest dret. Aquesta ha estat la localitat on el cens electoral era més baix que, al conjunt de la comarca, superava les 24.500 persones.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.