Jornada familiar per recuperar la població de diverses espècies animals a l’Estany d’Ivars i Vila-sana

L’ús intensiu de pesticides, el deteriorament d’alguns camps de conreu, i la pèrdua dels murs de pedra seca a l’Estany d’Ivars i Vila-sana, han propiciat que el nombre de determinades espècies de mamífers, rèptils i amfibis a la zona hagi disminuït considerablement. Amb l’objectiu de revertir aquesta situació, l’Estany acollirà aquest pròxim diumenge l’activitat adreçada a totes les famílies, ‘Nous Ecosistemes’, on una de les tasques que es portaran a terme serà la creació de 4 punts de refugi amb pedres entorn la bassa d’amfibis amb l’objectiu de facilitar la repoblació dels animals afectats.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins del Dia Mundial de les Zones Humides, i per aquest motiu, la jornada es complementarà amb altres activitats com l’alliberament de fauna autòctona provinent del centre de recuperació de Vallcalent o la revisió de les caixes de niu d’ocell instal·lades en edicions passades.

La jornada s’iniciarà a les 10h del matí a la bassa d’amfibis i té previst concloure cap a la 13.00 h del migdia amb una xocolatada popular per a totes les famílies participants.


Informa: Ignasi Gómez

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.