Josep Ma Teixidó artista d’ACUDAM guanya el 2n premi en el concurs ”El balcó de les arts”

FOTO_ndp_JT_acudam

El CaixaForum de Barcelona va acollir ahir l’entrega de premis de la VIII edició del certament de pintura destinat a persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament (DID) organitzat per Setba Fundació. En aquest concurs s’hi van presentar 58 entitats de tot Catalunya amb un total de 727 obres. Entre elles ACUDAM, amb 3 obres finalistes.

Josep Ma Teixidó va aconseguir el 2n premi amb l’obra “Happy Zebra”.

El Balcó de les Arts és un projecte que vol potenciar les dots artístiques de persones amb DID i incentivar aquest col·lectiu per treballar en el terreny de les arts plàstiques. Amb aquesta iniciativa la Fundació Setba vol dignificar la feina i el talent d’aquestes persones, donant-los un tracte igualitari, deixant de banda els prejudicis i promovent la integració i la solidaritat.

Les tres persones  guanyadors del certament van rebre tres premis artístics acompanyats d’un ajut econòmic  destinat a l’entitat de  cada artista premiat. En el cas d’ACUDAM,  un ajut de 1.800€.

Una selecció de les obres finalistes formaran part del 10 al 15 de juliol d’una exposició al Reial Cercle Artístic.  El concurs s’organitza des de 2011 i  s’ha convertit en un referent del sector a Catalunya.

Les altres dues  obres finalistes presentades per artistes d’ACUDAM han estat  “La primavera de les flors” d’Assumpció Querol i “Dansant per la vida” de Pep Perelló.

Se’n destaca la col·laboració realitzada del concurs de la Fundació Bancària “la Caixa”, el Reial Cercle Artístics, Art Mir i La Casa de Carlota.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.